Vertaalbureau Wilkens is toonaangevend op het gebied van hoogwaardige meertalige communicatie in, met name, de medische sector. Ons team van enthousiaste collega’s werkt dagelijks aan uiteenlopende projecten van interessante klanten in binnen- en buitenland. Onze opdrachtgevers variëren van marktleiders op medisch/farmaceutisch en technisch gebied tot advocatenkantoren, financiële dienstverleners, overheidsonderdelen, marketingbureaus en meer.

De vertaalwereld is dynamischer dan je denkt. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en verwachtingen van opdrachtgevers veranderen continu. De rol van meertalige communicatie wordt steeds groter en belangrijker; door de voortdurende globalisering vervagen grenzen en is internationaal ondernemen nog nooit zo makkelijk geweest.

Ons team is daarom op zoek naar…

Commercieel Trainees (40 uur)

Functieomschrijving

Ons commercieel traineeship is de aanloopfase van jouw carrière als accountmanager. Je eerste twee maanden besteden we aan introductie en opleiding. Je maakt kennis met je nieuwe collega’s, de organisatie en de manier van werken. Je krijgt inzicht in de ins en outs van de vertaalmarkt en we leren je alles om een goede accountmanager te worden.

Ben je na die twee maanden overtuigd dat je met ons verder wil (en wij met jou)? Dan volgt de tweede fase van je traineeship. Je draait onder begeleiding mee in het salesteam en zet je eerste stappen richting je eigen klantenbestand. Ondertussen volg je verdiepingstrainingen en vier je je successen. Heb jij het naar je zin en zien wij voldoende ontwikkeling? Dan ga je zelfstandig aan de slag als accountmanager.

Direct solliciteren of een informerend gesprek?

Hoe ziet een dag als accountmanager eruit?

‘s Ochtends arriveer je op ons kantoor in de Eschertoren. Je praat wat bij met je collega’s terwijl je je computer opstart en je mailbox opent. Een van je contacten heeft gisteravond een aanvraag gedaan voor vertaalwerk. Met de projectmanagers bespreek je wanneer de vertalingen klaar kunnen zijn en de uitdagingen die wellicht aan de opdracht zijn verbonden. Je belt je contactpersoon om de details van de vertaalopdracht te bespreken, waarna je een passende offerte maakt. Zodra de offerte akkoord is geef  je de projectmanagers groen licht om de opdracht uit te voeren.

Daarna contacteer je potentiële klanten waarvan jij denkt dat ze hulp kunnen gebruiken met hun meertalige communicatie. Je vraagt na of het bedrijf wel eens te maken heeft met internationale correspondentie of overtuigt hen van het nut van een vertaalde website, en hoe Wilkens hen daarbij kan helpen. Ook bel je potentiële klanten terug die eerder hebben aangegeven interesse te hebben.

Tijdens de lunch loop je met je collega’s een rondje. Na terugkomst behandel je aanvragen die via de website zijn binnengekomen en kijk je welke beurzen je in de komende tijd kan bezoeken. Zo nu en dan ga je er met de bedrijfsauto op uit om bestaande en nieuwe klanten te bezoeken. Je bespreekt dan projecten tot in de detail en maakt een prijsafspraak waar zowel jij als de klant tevreden mee kunnen zijn.

Is het vrijdag? Grote kans dat je de week afsluit met een drankje!

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt recent een Bachelor of Masterdiploma behaald.
 • Communicatie is jouw grote kracht. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en je spreekt minimaal één andere taal.
 • Je houdt ervan om nieuwe contacten te leggen.
 • Je bent een teamspeler, je bent geduldig en je geeft niet snel op.
 • Je weet dat de wereld groter is dan Nederland.

Wat bieden wij?

 • Een traineeship dat je opleidt tot volwaardig accountmanager
 • Een marktconform starterssalaris vanaf de eerste dag.
 • Mogelijkheden om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen via onze Academy.
 • Een jong, informeel en gezellig team.
 • Goedkoop sporten via onze bedrijfsfitness-regeling
 • Een plek op ons kantoor in Leiden, vlakbij het Centraal Station.
 • Collectiviteitsregeling voor een zorgverzekering en deelname aan onze pensioenregeling

Voor meer informatie neem je contact op met Wendy Nienhuis, Company Manager via nienhuis@wilkens.nl of 071 – 581 1211, of vul onderstaand formulier in om direct te solliciteren!

Meer informatie

Meer informatie over deze functie, of wil je direct solliciteren? Vul dan onderstaand formulier in. Heb je je cv en/of motivatiebrief even niet bij de hand, dan bestaat er de mogelijkheid om je te laten terugbellen voor meer informatie over ons traineeship.