De impact van onze ISO-certificaten op onze medische klanten

wilkens medisch vertaalbureau medical translations

Bij Wilkens Medical Translations staat kwaliteit altijd op de eerste plaats. Dit vertaalt zich onder meer in de ISO-certificaten die we behaald hebben.

 

Maar wat betekent dat nu precies voor u als klant?

We vertellen ook graag persoonlijk wat we voor u kunnen betekenen. We bieden onze klanten nu daarom een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

ISO 9001 – Zeggen wat we doen, doen wat we zeggen en het bewijzen

We beginnen bij de basis. U bent waarschijnlijk wel bekend met de ISO 9001-norm. Deze kan worden gehaald in de meest uiteenlopende industrieën en sectoren, ook in de vertaalwereld. De norm kan, versimpeld, worden verwoordt als “zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het.”

 

De certificering toont aan dat er een kwaliteitsmanagementsysteem is vastgelegd en dat de organisatie dit systeem ook volgt. Bij Wilkens Medical Translations betekent dit dat al onze processen en procedures zijn vastgelegd in een platform waar elke medewerker toegang tot heeft en voor getraind wordt. Door middel van interne audits door onze kwaliteitsdienst testen we onszelf voortdurend. Zo zorgen we dat we volgens afgesproken procedures werken. Merkt u in een vertaling toch iets op waarover u niet helemaal tevreden bent, zoals een term die u liever anders ziet, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

ISO 17100 – Vertaaldiensten van de hoogste kwaliteit

De ISO 17100-norm formuleert vereisten voor vertaaldiensten van hoge kwaliteit. Zo moet iedere vertaling uitgevoerd worden door een moedertaalspreker van uw doeltaal en nagelezen worden door een tweede moedertaalspreker. Zij moeten beiden ook beschikken over de nodige expertise binnen uw vakgebied. Zij kunnen daardoor niet alleen de correcte terminologie toepassen, ze zijn ook vertrouwd met zaken als QRD-templates en ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw sector. Zo kunt u er als klant zeker van zijn dat uw tekst juist wordt vertaald en aan alle kanten klopt, of deze nu gericht is aan artsen of aan (jonge) patiënten.

Persoonlijk advies over uw medische vertalingen? Plan onderaan de pagina uw vrijblijvende adviesgesprek met een van onze specialisten in.

ISO 27001 – Onze dataprocedures, u een zorg minder

Binnen de medisch-farmaceutische sector komt u regelmatig in aanraking met gevoelige informatie, zoals de persoonsgegevens van een patiënt in een medisch verslag, of gedetailleerde beschrijvingen van nieuwe medische hulpmiddelen die nog niet op de markt zijn. Het is dan ook van groot belang dat uw vertaalpartner op de juiste manier met uw data omgaat.

 

Onze projectmanagers en vertalers zijn natuurlijk taalkundigen, die niet per se alle ins en outs van Information Security Management Systemen (ISMS) uit hun hoofd weten. Gelukkig worden we ondersteund door de beste IT-specialisten uit de vertaalwereld. Zij zorgen ervoor dat al onze processen en systemen, en dus ook al uw data, in een zwaarbeveiligde en continu geoptimaliseerde IT-omgeving zitten. U kunt er daarom op vertrouwen dat uw data nooit ingezien kan worden door personen die hier geen recht op hebben.

ISO 13485 – Altijd een dokter in de zaal

Deze norm is een uitbreiding van de ISO 9001-norm, specifiek toegespitst op de medische hulpmiddelensector (medical devices). Het laat zien dat een organisatie er consistent in slaagt om medische hulpmiddelen, en alle gerelateerde diensten zoals die van Wilkens Medical Translations, volgens de vereiste standaarden bij de klant en bij de bevoegde instanties te krijgen.

 

De mensen die bijvoorbeeld werken bij de regulatory affairs van de EMA en de FDA kunnen daarom direct gerustgesteld zijn als een bedrijf deze norm hanteert. Wij zorgen ervoor dat we bij de inventarisatie van uw vertaalopdracht en het opstellen van de offerte al direct een onderscheid maken in de procedure. Daarnaast passen we scherpere vereisten toe in het selecteren van onze vertalers, die nog een stuk hoger liggen dan bij de ISO 17100.

Partner in medische vertalingen

Wilkens Medical Translations is een betrokken partner voor al uw medische vertalingen. Wij weten dat we een onderdeel zijn van een vaak lang proces. We denken daarom continu na over hoe we onze klanten kunnen ontzorgen en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat zij zich voornamelijk kunnen focussen op hun eigen werk. Dan zorgen wij er wel voor dat wat zij schrijven wereldwijd begrepen kan worden.

 

We kijken graag samen naar wat we voor u kunnen betekenen. Plan hieronder direct uw gratis adviesgesprek met een van onze professionals in.

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Tijd
:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?