Financieel vertaalbureau

Een financieel document vraagt bij het opstellen om grote nauwkeurigheid en uitgebreide kennis. Bij het vertalen van dergelijke financiële teksten is dit daarom van even groot belang. Onze dienstverlening gaat echter veel verder dan alleen vertalen.

 

We verzorgen ook tolken voor uw bijeenkomsten met internationale partners of stakeholders en zorgen ervoor dat uw bestaande teksten toegankelijk zijn voor iedere gewenste doelgroep. En zijn uw documenten bestemd voor het buitenland? Dan zorgen we ervoor dat zij altijd voldoen aan de wet- en regelgeving van dat land.

Financieel vertalen: van jaarverslag tot begroting

Vertaalbureau Wilkens vertaalt al uw financiële documenten: van jaarverslagen en contracten tot beleggingsprospectussen, begrotingen en economische analyses. We zetten uitsluitend financiële vertalers in, die een financieel-economische opleiding gevolgd hebben of ruime werkervaring in de financiële sector hebben opgedaan.

Het is een grote opgave om taal en financiële cijfers samen te brengen in een goede boodschap. Er mogen absoluut geen vertaalfouten gemaakt worden, want de gevolgen kunnen enorm zijn. Door onze ervaring in de financiële (vertaal)wereld en ons uitgebreide netwerk van zeer gespecialiseerde tolken kunt u altijd op een juiste vertaling, met de juiste boodschap, vertrouwen.

Onze gespecialiseerde vertalers zijn altijd op de hoogte van de procedures waarmee u te maken heeft en de wet- en regelgeving waaraan uw documenten moeten voldoen. Dit zorgt ervoor dat het vertaalproces soepel en efficiënt verloopt. U ontvangt hierdoor altijd een passende vertaling, die direct kan worden gebruikt.

 

Onze vertalers werken voor de vertaling van financiële reportages zoals jaarverslagen volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). U kunt er bij Vertaalbureau Wilkens dus altijd vanuit gaan dat uw teksten aan de juiste standaard voldoen.

Tolken voor finance-gerelateerde bijeenkomsten

Vertaalbureau Wilkens biedt voor elke gelegenheid en elke situatie een gespecialiseerde, passende tolk. Heeft uw financiële afdeling een bijeenkomst op de planning staan met de financiële afdeling van een internationale vestiging? Of presenteert u binnenkort uw jaarverslag aan internationale stakeholders? Onze gespecialiseerde tolken zorgen ervoor dat er geen informatie verloren gaat en vertalen met de grootste nauwkeurigheid.

 

Lees meer over de tolkdiensten die Vertaalbureau Wilkens aanbiedt.

Doelgroepslokalisatie

Financiële terminologie kan complex zijn. Wanneer uw organisatie zich in de financiële dienstverlening begeeft is het belangrijk dat uw klanten en stakeholders begrijpen waar u het over heeft.

 

Bij Wilkens helpen wij u daarom ook met het aansluiten van vertalingen op uw doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door het samenvatten van uw vertaling, zodat de relevante informatie bij de juiste mensen terechtkomt, of door financiële terminologie te versimpelen voor mensen die hier niet bekend mee zijn. Zo komt zowel uw klant als uzelf nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Kwaliteit en discretie

We werken sinds 1987 samen met banken, beleggingsfirma’s, accountantsbureaus, advies- en consultancybureaus, notarissen en advocatenkantoren.We vertellen u graag hoe wij onze gespecialiseerde vertalers en schrijvers selecteren en aan de hand van welke ISO-standaarden wij werken.


We begrijpen uiteraard dat uw documenten met de grootst mogelijke discretie behandeld dienen te worden. Al onze medewerkers, vertalers en andere resources – denk aan medisch schrijvers, copywriters, dtp’ers en transcribisten – zijn gebonden aan geheimhouding en hebben een non-disclosure agreement (NDA) getekend. Geeft u de voorkeur aan nog meer zekerheid? Dan is het ook mogelijk om een klantspecifieke of project-specifieke NDA op te zetten.


Daarnaast krijgt niemand, buiten uw aangewezen projectmanager en de gespecialiseerde vertaler die wij selecteren voor uw vertaling, uw bestanden te zien.

Vragen of het zelf ervaren?

Wilt u ons als uw sparringpartner voor uw financiële documentatie? Heeft u interesse in een financiële tolk of schrijver? Misschien heeft u nog andere vragen.

 

Reden genoeg om contact op te nemen met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?