Over Vertaalbureau Wilkens

Vertaalbureau Wilkens werd in 1987 opgericht door dhr. Jaap Wilkens. Zijn visie op vakmanschap, een doordachte en persoonlijke samenwerking met de klant en het stroomlijnen van processen tussen ‘zijn’ vertaalbureau en de processen van de klant drukken nog steeds een stempel op wie wij zijn en wat wij doen.

 

Vertaalbureau Wilkens kan, na 35 jaar ervaring, als geen ander uw sparringpartner zijn als het gaat om het vertalen van zeer gespecialiseerde teksten – en we gaan nog verder dan dat. Wij begrijpen welke belangen, stakeholders en processen er gevolgd moeten worden voor het beste eindresultaat.

Gespecialiseerd, maar niet specialistisch

Opgericht als een vertaalbureau dat van alle markten thuis is, werd medisch vertaalwerk geleidelijk dé expertise van Vertaalbureau Wilkens. Dit kwam zowel door de opgedane ervaring, als door onze locatie: tussen de grote medische spelers in Leiden.

 

Deze ervaring in de medische wereld heeft de organisatie verder laten groeien en professionaliseren, ook buiten de medische sector. Omdat wij snappen wat de richtlijnen en vereisten in uw sector zijn, is Wilkens de perfecte schakel in uw proces en kunnen wij in elke stap, in elk proces inspringen. U hoeft ons niets uit te leggen: zo maken we het u graag gemakkelijk.

Medisch DNA, brede expertise

Door de medische kennis en ervaring heeft Wilkens als geen ander geleerd hoe het in de processen en werkwijze van andere bedrijven past. De medische sector is zeer gereguleerd en wordt gekenmerkt door vereisten vanuit meerdere hoeken. Denk hierbij aan overheidsrichtlijnen en processen van (meerdere) medische organisaties. Ontwikkelaars van medische apparatuur  stellen bijvoorbeeld zeer strenge eisen aan hun leveranciers en de processen die zij volgen.

 

Wilkens weet zich deze kaders helder te maken, de rol binnen deze processen te identificeren en in verschillende schakels van toegevoegde waarde te zijn. Op deze manier maakt Wilkens zich een perfecte (langetermijn)partner. Of we nu aan het begin van het schrijfproces instappen door middel van het schrijven of optimaliseren van uw teksten, het gaat om gebruikershandleidingen die ook voor de “gewone man of vrouw” begrijpelijk moeten zijn, of het gaat om een enkele vertaling van een onderzoeksrapport voor zeer gespecialiseerde doelgroepen.

 

Het betekent echter niet dat we u alleen kunnen helpen wanneer uw vertaalwerk zeer specialistisch of gecompliceerd van aard is. Ook wanneer u ‘gewoon’ een bedrijfsdocument of een ander stuk vertaald wilt hebben, staat Wilkens voor u klaar.

Onze ervaring, uw sector

Onze ervaring en kennis trekken wij inmiddels door in tal van andere sectoren waar processen, kaders en vereisten, en de rol van communicatie op verschillende momenten de belangrijkste factoren zijn. Omdat Wilkens uw sector begrijpt, kunnen we nog een stap verder gaan. Het blijft niet bij zeer specialistisch vertaalwerk: ook aan de voor- en achterkant van een proces kan Wilkens een sparringpartner zijn. Bekijk onze expertises om een beeld te krijgen van wat Wilkens voor u en uw organisatie kan betekenen.

Kwaliteit binnen Vertaalbureau Wilkens

Kwaliteit staat bij ons sinds onze oprichting erg hoog in het vaandel. Na 35 jaar weten we welke vertalers het beste passen bij ons én bij onze klanten en hoe de processen van onze klanten werken, waardoor we onze eigen processen zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten.

 

Deze kwaliteit trekken wij ook door in onze interne organisatie. Hoe we dat doen, lichten we graag toe op onze pagina over onze kwaliteit en technologie. Daar vertellen we u ook meer over de ISO-certificeringen die wij voor onze werkwijze hebben ontvangen.

Ervaar het zelf

Overtuigd van de ervaring en kwaliteit van Vertaalbureau Wilkens? Ga dan direct aan de slag met uw taal- of tekstproject en neem contact op met onze medewerkers of vraag een vrijblijvende offerte aan.

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?