Tolk inhuren bij Wilkens

Wilt u een goede tolk inhuren? Bij Vertaalbureau Wilkens huurt u voor iedere gelegenheid een gespecialiseerde en passende tolk in. Of dit nu is voor een bijeenkomst van burgers in uw gemeente die een andere taal spreken, het vertalen van een vakspecifiek panel op een medische conferentie of een tolk bij een examen.

Uit ervaring weten wij dat de meest gevraagde talen voor tolken Engels, Frans, Pools, Turks, Arabisch, Duits, Chinees en Japans zijn. Ook voor andere talen kunt u vertrouwen op de tolkdienst van Wilkens.

De tolkdienst voor elke taal en elke situatie

Een tolk is de beste keuze als het gaat om het vertalen van mondelinge communicatie. Onze tolken zijn zorgvuldig geselecteerd en beschikken over een uitmuntende taalbeheersing. Ze zijn zeer nauwkeurig en voelen zich thuis in elke situatie.

Tolken zijn soms essentieel bij een gedegen communicatieproces. Denk bijvoorbeeld aan een gebarentolk bij belangrijke (pers)conferenties, een medisch tolk bij een slechtnieuwsgesprek of een juridische tolk bij rechtszaken. Voor het beste resultaat is het belangrijk om te bepalen in welke situatie de tolk ingezet gaat worden.

Congres of conferentie

Voor grootschalige (bedrijfs)bijeenkomsten met veel deelnemers die verschillende talen spreken, kunt u bij ons een tolk inhuren die gespecialiseerd is in simultane (gelijktijdige) mondelinge vertaling. Deze tolken werken met apparatuur en tolkcabines. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen de vertaling dan te horen via een koptelefoon.

 

In dit soort situaties kunt u er ook voor kiezen om zogenaamde ‘fluistertolken’ in te horen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van speciale apparatuur, maar fluistert de tolk de vertaling in het oor van de deelnemer.

Wij verzorgen alle logistieke aspecten wanneer u een tolk bij ons inhuurt. U hoeft zich geen zorgen te maken over zaken als vervoer, apparatuur en tolkcabines.

Tolken bij de notaris

Tijdens bijeenkomsten of afspraken bij de notaris worden vaak documenten besproken die formele en specialistische juridische taal bevatten. Het kan voor anderstalige personen dan ook lastig zijn om dit goed te volgen en te begrijpen in een taal die niet hun moedertaal is. In deze en vergelijkbare situaties kunt u een tolk inhuren die geschikt is om in te zetten als notaristolk. Deze tolk voldoet aan de (wettelijke) eisen, is gespecialiseerd in juridische terminologie in zowel de bron- als doeltaal, en heeft ervaring in deze context.

Vergaderingen en presentaties

Bij kleinere bijeenkomsten als vergaderingen en (bedrijfs)presentaties kunt u een consecutieftolk inhuren. Hierbij wisselen de originele spreker en de tolk elkaar af: de spreker vertelt een verhaal, waarna de tolk de tekst vertaalt. Wij maken voor deze situaties gebruik van tolken die gedegen kennis hebben van het vakgebied van de deelnemers aan de bijeenkomst.

Bij examens

Bij het afnemen van examens kan een tolk ook van toegevoegde waarde zijn. Zo weet u zeker dat uw anderstalige studenten de examenvragen daadwerkelijk begrijpen en krijgen zij een eerlijke kans op slagen. Onze medewerkers vertellen u graag over de mogelijkheden.

Advies nodig?

Heeft u binnenkort een tolk nodig? Maak gebruik van onze tolkdienst en neem contact op met een van onze werknemers: ook als u nog niet zeker bent wat u precies nodig heeft. Weet u wel precies waar uw situatie om vraagt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?