Educatiemateriaal

Het is in het onderwijs essentieel dat lesmateriaal begrepen wordt door leerlingen, cursisten en studenten. Er zijn tal van factoren die een rol spelen in het vertaalproces van educatiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan begrijpelijkheid, doelgroep, vakgebied, en wet- en regelgeving. E-learnings voor thuisstudies vereisen bijvoorbeeld een andere aanpak dan syllabi voor masterstudenten.

In welke tak van het onderwijs u zich ook bevindt en in welke processen u ook opereert: Vertaalbureau Wilkens is altijd een betrouwbare partner.

Direct klaar voor het onderwijs

We vertalen al uw onderwijskundige teksten. U kunt daarbij denken aan, onder andere:

 

  • Lesmateriaal, e-learnings, studiemethodes, studieboeken en naslagwerken;
  • Voorlichtingsteksten;
  • Examenvragen en –antwoorden.

 

Het vertalen van onderwijsmaterie is geen eenvoudig werk. De vertaling moet inhoudelijk juist, feitelijk en objectief zijn, én tegelijkertijd begrijpelijk blijven voor de student of cursist. Vertaalbureau Wilkens beschikt over de benodigde kennis en ervaring in het vertalen van educatief materiaal om een actieve en betrouwbare vertaalpartner voor u te zijn.

 

U hoeft ons dus weinig uit te leggen. Zo weten wij aan welke vereisten uw vertaalde materiaal moet voldoen en zorgen wij ervoor dat u uw materiaal altijd ontvangt in het format waarin u het nodig hebt. Zo kunt u het direct inzetten.

 

De vertaler die wij voor uw vertaalproject selecteren is daarnaast altijd een native speaker van uw doeltaal, die uitgebreide ervaring binnen de onderwijssector heeft of kennis over het vakgebied bezit.

Tolken bij examens: een eerlijke kans op slagen

Bij examens moet elke leerling of student een eerlijke kans op slagen krijgen. Het kan voor anderstalige studenten dan ook van toegevoegde waarde zijn om een tolk tot hun beschikking te hebben, zodat zij hun examen in hun eigen taal af kunnen leggen. Wij werken samen met een specialist in examentolken, die onder andere het vertolken van CBR-examens regelt.

 

Lees meer over de tolkdiensten die Vertaalbureau Wilkens aanbiedt. Wij verzorgen tevens eventuele benodigde tolkapparatuur.

Kwaliteit

Door onze 35 jaar aan ervaring bezitten we de benodigde kennis en ervaring om uw educatiemateriaal, binnen welk vakgebied dan ook, optimaal bij u af te leveren. Wij weten welke procedures u moet doorlopen en aan welke wet- en regelgeving uw teksten moeten voldoen en passen onze dienstverlening daar ook graag op aan.

Wij werken volgens vaste procedures waardoor kwaliteit, consistentie en uitstekende service gewaarborgd en gegarandeerd zijn. Onze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat wij drie ISO kwaliteitscertificaten hebben mogen ontvangen. 

Contact

Wilt u uw educatiemateriaal door Vertaalbureau Wilkens laten vertalen of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers. Zij staan klaar om u verder te helpen. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. We pakken uw vertaalproject dan zo snel mogelijk op.

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?