Overheidscommunicatie

Communicatie speelt een cruciale rol bij gemeenten en overheidsinstellingen. Van voorlichtingswebsites tot toespraken, persberichten, beleidsnota’s en gemeenteverordeningen. Overheidsinformatie- en communicatie wordt met een groot aantal mensen gedeeld. Het is daarbij belangrijk dat uw doelgroep u niet alleen verstaat, maar ook begrijpt. Vertaalbureau Wilkens helpt u daarbij.

Begrijpelijke overheidscommunicatie voor iedereen

De inhoud en het onderwerp van overheidscommunicatie is niet voor een gat te vangen. De overheid speelt immers een rol in alle facetten van de Nederlandse samenleving. Overheidscommunicatie kan gaan over communicatie op internationaal niveau, bijvoorbeeld in het kader van stedenbanden of buitenlandse samenwerkingen, maar ook op nationaal niveau, waarbij een gemeente bijvoorbeeld communiceert naar haar inwoners. Het is essentieel dat uw doelgroep uw communicatie kan begrijpen, zodat niemand zijn belang wordt geschaad.

Overheidscommunicatie in de juiste context

Voordat uw teksten vertaald kunnen worden is het belangrijk om de context te bepalen. Het informeren van inwoners van een overwegend anderstalige wijk in uw gemeente over een nieuw te openen sportpark, vraagt om andere kennis en kunde dan het opzetten van een project met uw partnerstad in Hongarije of Senegal.

 

Vooral de grotere gemeentes in Nederland kiezen ervoor om voorlichtingsmateriaal voor hun inwoners in meerdere talen aan te bieden. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag publiceren hun communicatie bijvoorbeeld in onder meer het Turks en Arabisch. Dit verkleint de afstand tussen overheid en inwoners en vergroot de inclusie en toegankelijkheid binnen gemeenten.

 

Wat uw vertaalproject ook is, Vertaalbureau Wilkens heeft de juiste vertaler voor u. Lees meer over onze de vertaaldiensten.

Tolken bij overheidscommunicatie

Het kan als overheidsinstelling ook van toegevoegde waarde zijn om een tolk in te huren. Denk bijvoorbeeld aan bijeenkomsten als informatieavonden, waarbij u uw inwoners informeert over nieuwe plannen in hun wijk of stadsdeel, of aan een vergadering met gedeputeerden van uw partnergemeente of anderstalig bezoek aan uw instelling.

 

Vertaalbureau Wilkens biedt u niet alleen een passende, gespecialiseerde tolk aan, maar verzorgt ook de benodigde tolkapparatuur. U leest hier meer informatie over onze tolkdiensten.

Toegankelijk voor uw doelgroep

Stelt u als gemeente uw inwoners schriftelijk op de hoogte van aankomende plannen? U wilt voorkomen dat uw boodschap wordt ondergesneeuwd door complexe beleidsterminologie. Het is belangrijk dat uw inwoners de informatie volledig begrijpen. Dat kan door een vertaling, maar ook door een extra doelgroepslokalisatie.

Wist u bijvoorbeeld dat ruim 95% van de Nederlanders op B1-niveau communiceert of kan communiceren en dat ongeveer 2,5 miljoen mensen laaggeletterd is? U kunt daar zelf mee aan de slag, maar u kunt het ook aan Vertaalbureau Wilkens overlaten. Wij zorgen ervoor dat uw boodschap intact blijft, maar wordt toegespitst op uw doelgroep. De tekst wordt dan, indien gewenst, vertaald en versimpeld waar nodig. Dit zorgt ervoor dat uw inwoners kunnen begrijpen wat uw gemeente besloten heeft en wat de consequenties daarvan zijn.

Kwaliteit

Overheidscommunicatie vraagt om precisie: correcte, betrouwbare informatie, met een scherp oog voor politieke gevoeligheden. Omdat we weten wie goede vertalers zijn, selecteren we gemakkelijk en snel de ideale vertaler voor uw tekst. Omdat wij volgens de ISO 9001-standaard werken, wordt uw tekst tevens door een tweede, eveneens gespecialiseerde native speaker gereviseerd. Uw vertalingen worden dus altijd volgens het boekje gemaakt.


We begrijpen uiteraard dat uw documenten met de grootst mogelijke discretie behandeld dienen te worden. Al onze medewerkers, vertalers en andere resources – denk aan medisch schrijvers, copywriters, dtp’ers en transcribisten – zijn gebonden aan geheimhouding en hebben een non-disclosure agreement (NDA) getekend. Geeft u de voorkeur aan nog meer zekerheid? Dan is het ook mogelijk om een klantspecifieke of project-specifieke NDA op te zetten.


Daarnaast krijgt niemand, buiten uw aangewezen projectmanager en de gespecialiseerde vertaler die wij selecteren voor uw vertaling, uw bestanden te zien.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u ergens over sparren? Neem dan contact op met onze medewerkers, zij helpen u graag verder. Wilt u de proef op de som nemen? Dan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Uw aanvraag wordt dan zo snel mogelijk verwerkt door onze medewerkers.

De voordelen van Vertaalbureau Wilkens

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?