DTP

Wilkens Medical Translations levert DTP-services en drukproefcorrectie voor al uw te vertalen drukwerk. Hiermee bespaart u tijd en geld: u hoeft geen gespecialiseerde DTP-dienstverlener in te schakelen.

DTP in combinatie met vertalen

Het vertalen van een tekst leidt altijd tot een wijziging van het aantal woorden. In de meeste gevallen bevat de vertaalde tekst meer woorden dan de originele tekst. Dit heeft gevolgen voor opgemaakte documenten. Alinea’s en koppen worden te lang en passen niet meer op een regel of veroorzaken ongewenste woordafbrekingen of paginaovergangen. Grafische elementen in de opmaak, zoals afbeeldingen en logo’s, kunnen in de verdrukking komen.

Als u uw opgemaakte document laat vertalen door Wilkens Medical Translations, hoeft u zich geen zorgen te maken over de opmaak van de vertaalde tekst. Wij vertalen het document rechtstreeks in het DTP-pakket InDesign. Zo wordt direct duidelijk welke gevolgen de vertaling heeft voor de opmaak van het document. Uiteraard wordt de vertaling gecontroleerd door een kundige reviewer.

Drukproefcorrectie

Niets is zo vervelend als fouten in uw drukwerk, zeker als deze pas naar voren komen wanneer het drukwerk al gereed is. Drukproefcorrectie door de correctoren van Wilkens Medical Translations voorkomt problemen.

Correctie rechtstreeks in InDesign

Onze correctoren kunnen direct in het DTP-pakket InDesign werken. Dit is tijd- en kostenbesparend. Na de correctieronde is uw document direct drukklaar. Dit werkt veel sneller dan het gebruikelijke annoteren van PDF-bestanden, die vervolgens ter verwerking worden doorgestuurd naar een DTP’er.

De kleinste details

Onze correctoren letten op de kleinste details van het drukwerk. Zij controleren de woordafbreking en paginaovergangen van de tekst. Daarna worden alle grafische elementen van het document, zoals afbeeldingen en logo’s, onder de loep genomen: zijn ze goed geplaatst, hebben ze de juiste resolutie, kloppen de kleurcoderingen, etc.

DTP ook voor vreemde talen

Wilkens Medical Translations biedt drukproefcorrectie voor vrijwel alle talen en alle soorten teksten. Dus ook voor wetenschappelijke, technische en medische teksten.

 

Wilt u meer weten over drukproefcorrectie door Wilkens Medical Translations? Neem dan nu contact op met een van onze accountmanagers.

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?