In-Country Review

Gebruikersdocumentatie is bij geneesmiddelen en medical devices essentieel. Als een product verkeerd gebruikt wordt als gevolg van foutieve aanwijzingen in de documentatie, kan dit immers verstrekkende consequenties hebben. Niet voor niets gelden er in de meeste landen strenge voorschriften voor de documentatie bij geneesmiddelen en medical devices.

 

Producenten in de medische sector onderwerpen de documentatie bij hun producten daarom aan een in-country review. Voorafgaand aan de introductie van een nieuw product op de markt worden alle bijbehorende teksten gecontroleerd en beoordeeld door reviewers, die doorgaans werkzaam zijn bij een lokale vestiging, dochter of distributiepartner van de producent.

Coördinatie door Wilkens Medical Translations

Wanneer u een nieuw product in meerdere landen tegelijk op de markt wilt brengen, kunnen wij de volledige in-country review voor u coördineren. Onze projectmanagers zorgen ervoor dat uw reviewers alle relevante informatie, zoals werkinstructies, stijlgidsen en glossaries, op tijd ontvangen. Zij bewaken de voortgang, verzamelen alle reviewrapporten en laten de vereiste wijzigingen doorvoeren in de documentatie. Ten slotte volgt er in de meeste gevallen een tweede correctieronde, waarna de teksten definitief kunnen worden gemaakt.

Voordelen

De coördinatie van een uitgebreide in-country review voor meerdere talen is complex en kan veel tijd en energie kosten. Wanneer u dit uitbesteedt aan Wilkens Medical Translations, heeft u de garantie dat alle teksten op de juiste manier gereviewd worden, en dat u de gecorrigeerde teksten tijdig in huis heeft – op tijd voor de release van uw nieuwe product.

 

Onze projectmanagers zijn gewend om met meerdere medewerkers, meerdere landen en meerdere talen tegelijkertijd te werken. Het maakt voor Wilkens Medical Translations geen verschil of het gaat om de review van twee of om vijfentwintig talen.

 

Wilt u meer weten over in-country review door Wilkens Medical Translations? Neem dan nu contact op met uw contactpersoon voor meer informatie of bel rechtstreeks met een van onze accountmanagers op 071 – 5 811 211, of stuur een e-mail naar info@medicaltranslations.nl.

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?