Anonimisering van vertrouwelijke documenten

Wanneer u documenten met veel persoonlijke of gevoelige gegevens wilt laten vertalen, wilt u zeker weten dat een vertaalbureau er alles aan doet om te voorkomen dat deze gegevens op straat komen te liggen.

Natuurlijk neemt ieder vertaalbureau de nodige maatregelen om de bescherming en veiligheid van uw data te waarborgen. Bij Vertaalbureau Wilkens gaan we echter nog een stap verder. Wij bieden de mogelijkheid om uw documenten te anonimiseren, alvorens het vertaalproces wordt opgestart.

 

Dit kan een uitkomst zijn voor organisaties die veel te maken hebben met medische informatie, juridische gegevens, financieel / bancaire informatie maar ook bedrijven die veel content hebben met klantgegevens zoals e-commerce bedrijven. Allemaal situaties waarin u logischerwijs extreem voorzichtig wilt omgaan met documentatie die persoonlijke of gevoelige (patiënt)informatie bevat.

 

Hoe anonimiseren we uw teksten?

Tijdens het anonimiseringsproces gaan we op zoek naar elementen in uw tekst die bijvoorbeeld een persoon of organisatie kunnen identificeren: denk aan namen, data en adressen. Deze kunnen worden vervangen door onherkenbare elementen zoals de letter X, een nummer, woorden als ‘Persoon A’ of ‘Bedrijf A’ of door gefingeerde namen.

Hierdoor kunnen we uw teksten nog steeds optimaal vertalen, zonder dat de gegevens in uw tekst vrijgegeven worden. Dit geldt voor elke sector en industrie. Na het vertaalproces kan de geanonimiseerde data weer worden toegevoegd. We bieden deze anonimisering van uw documenten aan als aanvullende dienst.

Anonimisering: zelf doen of uitbesteden aan Vertaalbureau Wilkens

U kunt zelf aan de slag met anonimisering of u kunt het uitbesteden aan Vertaalbureau Wilkens. Wij zien dat veel van onze opdrachtgevers heel goed weten welke informatie geanonimiseerd moet worden. Maar in sommige situaties ontbreekt het vaak aan de tijd dit zelf te doen of heeft men niet de tooling om het anonimiseren snel en zorgvuldig uit te voeren.

Bij Wilkens werken we al vele jaren met zeer vertrouwelijke gegevens voor klanten in binnen- en buitenland.

We nemen uw privacy en de bescherming van uw data en gegevens uiterst serieus. Welke datasecurityprocedures wij in acht nemen leest u op onze pagina over onze kwaliteit en technologie. Op uw verzoek sluiten we graag een extra, project specifieke NDA met u af.

Neem contact op met onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Deel dit bericht, kies je platform!