Eenvoudig uw website laten vertalen (of schrijven)

Als u uw website ook wilt publiceren voor anderstalige personen, dan is een meertalige website onmisbaar. Uw website is voor (potentiële) relaties en klanten meer dan eens de eerste en belangrijkste ontmoeting met, en informatiebron van, uw bedrijf. Door uw website in de moedertaal van uw bezoeker aan te bieden zorgt u ervoor dat zowel uw boodschap als uw producten en diensten begrijpelijker worden en u de harten van deze doelgroep kunt veroveren. Of het nu om een overheidswebsite of de website van een advocatenkantoor gaat.

Uw verhaal, ook in een andere taal

Wanneer u aan de slag gaat met het laten vertalen van een website is het belangrijk dat de unieke kenmerken en kernwaarden van uw organisatie goed tot hun recht komen, ook in een andere taal. Een krachtig verhaal moet immers een krachtig verhaal blijven. Een woordelijke een-op-een-vertaling volstaat daarom vaak niet.

 

Om uw unieke boodschap en tone of voice intact te laten, selecteren we altijd een vertaler voor uw websitevertaling die niet alleen verstand heeft van websitevertalingen maar ook van de sector waarin u zich begeeft. Zo ontvangt u niet alleen een websitevertaling die optimaal past in uw specifieke systemen, maar ook perfect is wat betreft inhoud en terminologie.

Lokalisatie voor een optimaal resultaat

Voor het beste resultaat passen we doelgroepslokalisatie toe bij websitevertalingen. Met deze extra slag zorgen we ervoor dat uw vertaalde website perfect aansluit op uw doelpubliek. Een tekst die een Nederlandssprekende persoon overtuigt om voor uw product of organisatie te kiezen, heeft namelijk niet altijd hetzelfde effect op een spreker van een andere taal. Bij een doelgroepslokalisatie houden we rekening met culturele verschillen en voorkeuren, taalverschillen en de complexiteit van de tekst in combinatie met de beoogde doelgroep.

 

 

Op een overheidswebsite kan het bijvoorbeeld essentieel zijn dat inwoners van gemeentes of steden, ongeacht afkomst of leesvaardigheid, specifieke informatie kunnen begrijpen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor websiteteksten over het afsluiten van een hypotheek, het aanvragen van een ziektewetuitkering of huwelijksakte of een uitleg over het bestellen van medicijnen. Er is dan een andere vertaal- of schrijfinsteek nodig, dan wanneer de teksten bedoeld zijn voor professionals die eveneens gespecialiseerd zijn in uw vakgebied.

CMS en meertalige ondersteuning

We werken met verschillende soorten websites. Het is belangrijk om te weten of uw contentmanagementsysteem (CMS) meertalige ondersteuning biedt.

Een CMS is een webapplicatie waarin u de inhoud, zoals bijvoorbeeld webpagina’s, multimedia en blogpagina’s, van uw website eenvoudig beheert, bijwerkt of nieuwe content publiceert.

Gebruikt u bijvoorbeeld WordPress? WordPress-websites vertalen we met gemak. Dit werkt het beste wanneer u de ‘WordPress Multilingual’-plugin (WPML) installeert en de webpagina’s die u vertaald wilt hebben exporteert. Werkt u met een ander systeem? Neem contact op met onze medewerkers, dan vertellen zij u meer over de mogelijkheden.

Websites laten schrijven

Heeft u een website, maar heeft u hulp nodig bij het schrijven van treffende teksten waarin uw bedrijf, boodschap en verhaal goed naar voren komt? Wellicht kunnen onze copywriters dan een uitkomst bieden. Zij gaan met u in gesprek over uw wensen en verwachtingen en leveren teksten die helder verwoorden wie u bent en waar uw organisatie goed in is.

 

U kunt de geschreven websiteteksten direct daarna ook door Vertaalbureau Wilkens laten vertalen. Wilt u het dan ook gelijk helemaal goed doen? Dan kunt u ook meteen aan de slag met het vergroten van uw vindbaarheid op internetzoekmachines zoals Google. In dat geval gaan onze SEO-schrijvers voor u aan de slag.

Aan de slag met uw websitevertaling

Staan uw websiteteksten al klaar om vertaald te worden? Vraag dan een offerte aan. Heeft u nog vragen of heeft u advies nodig? Neem contact op met onze medewerkers. Zij staan u graag te woord en besluiten samen met u de beste aanpak voor uw websitevertaling.

Deel dit bericht, kies je platform!