Duidelijke technische documentatie voor elke toepassing

Welk product u ook op de markt brengt, u heeft altijd goede (technische) documentatie nodig. Dat geldt niet alleen voor machines, elektronische apparatuur en gereedschappen, maar ook voor softwareapplicaties, chemische producten en medische hulpmiddelen. Technisch schrijven is een dienst die wij aanbieden die u hierbij kan helpen.

Elk product vereist zijn eigen specifieke documentatie: handleidingen, gebruiksaanwijzingen en procesbeschrijvingen bij complexe machines, online helpteksten bij software, bijsluiters en veiligheidsvoorschriften bij medicijnen en chemische producten. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

Gebruikersvriendelijkheid, duidelijkheid en leesbaarheid van de productdocumentatie zijn cruciaal voor de gebruikers van uw producten. Goede technische documentatie ondersteunt en verrijkt uw product. De technisch schrijvers van Wilkens produceren heldere, toegankelijke documentatie, waarin de producteigenschappen en -functionaliteit op een begrijpelijke manier worden beschreven, toegelicht en uitgelegd.

Gestructureerde aanpak

Onze schrijvers hanteren doordachte methodes bij het schrijven van uw technische documentatie. Met behulp van ondersteunende software wordt de documentatie opgedeeld in modules die nauw samenhangen met de functionaliteiten of eigenschappen van uw product. Deze modulaire aanpak heeft grote voordelen.

Ten eerste wordt het onderhoud van uw documentatie erg eenvoudig. Als de specificaties of eigenschappen van het product wijzigen, kunnen de bijbehorende teksten snel worden geïdentificeerd en aangepast. Daarnaast kunnen teksten op verschillende plekken binnen de documentatie worden hergebruikt. Dit bespaart tijd en geld bij het onderhoud van deze teksten.

Brengt u uw producten internationaal op de markt? De teksten die wij voor u produceren, zijn zo geschreven dat zij snel en gemakkelijk vertaald kunnen worden. Dit heeft overigens ook een positief effect op de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de teksten .Hiervoor maken onze schrijvers gebruik van eenvoudige zinsconstructies en zo weinig mogelijk dubbelzinnig of complex woordgebruik.

E-learning door technisch schrijvers

De gestructureerde aanpak van Wilkens is ook ideaal voor de productie van e-learningmodules. E-learning, oftewel training en opleiding met behulp van interactieve educatieve software, is zeer geschikt om medewerkers snel vertrouwd te maken met complexe processen, apparatuur of software. Met de modulaire schrijfmethode van Wilkens wordt de productie en het onderhoud van e-learningteksten sterk vereenvoudigd. Onze schrijvers zijn getraind om ingewikkelde onderwerpen over te dragen in stapsgewijze, duidelijke beschrijvingen en instructies.

Optimalisatie van uw huidige documentatie

Het optimaliseren van bestaande technische documentatie is vaak verbazend kostenefficiënt. Met een relatief kleine inspanning wordt het beheer van uw documentatie veel eenvoudiger – en dus goedkoper. De kosten voor het vertalen van geoptimaliseerde documentatie zijn bovendien aanmerkelijk lager.

Voorafgaand aan de optimalisatie maken wij een grondige analyse van uw bestaande documentatie. Met behulp van authoring tools en op basis van slimme methodes realiseren wij een stroomlijning van de teksten:

  • korte, eenduidige formuleringen – uiteraard met behoud van inhoud en betekenis;
  • ‘ontdubbeling’ van teksten, waarbij inhoudelijk gelijksoortige teksten ook een gelijksoortige formulering krijgen;
  • waar mogelijk gebruik van illustraties – één afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden…

Het resultaat: een kleiner volume van tekst (tot wel 25% kleiner), eenvoudig beheer van de documentatie en snelle, betrouwbare vertalingen.

Aanpak

Voor kleine schrijfopdrachten met een korte doorlooptijd kunnen wij desgewenst een of meer technisch schrijvers bij u detacheren. Voor grotere schrijfopdrachten raden wij een projectmatige aanpak aan. U ontvangt dan vooraf een plan van aanpak, waarin de werkwijze en de planning van de opdracht inzichtelijk worden gemaakt. Tijdens de uitvoering van het project heeft u zelf voortdurend de controle over de planning en voortgang. Zo kunt u het project eenvoudig bijsturen.

Deze projectmatige aanpak past goed binnen de bedrijfsfilosofie van Wilkens. Wij hechten veel belang aan een goede relatie met onze klanten. Als wij uw organisatie, producten en processen kennen en begrijpen, zijn wij goed in staat om teksten te produceren die voldoen aan uw verwachtingen en specificaties. Wij streven daarom altijd naar langdurige zakelijke verbintenissen met onze klanten.

Even kennismaken?

De voordelen van
vertaalbureau Wilkens

- Ervaren tekstschrijvers voor elke taal
- Met of zonder kennis van SEO
- Een vaste contactpersoon
- ISO 9001 en 17100 gecertificeerd

Vrijblijvende informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!

Vrijblijvend kennismaken?

Er gaat niets boven persoonlijk contact. Wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Contacteer ons!