Medische vertalingen door vertaalbureau Wilkens

Wilkens is een medisch vertaalbureau en gespecialiseerd in medische vertalingen op zowel humaan als veterinair gebied. Als medisch vertaalbureau beschikt Wilkens over een wereldwijd netwerk van specialistische medische vertalers, waaronder artsen, farmacologen en medische wetenschappers.

medische vertaling

Onze opdrachtgevers zijn onder andere:

  • Internationale farmaceutische ondernemingen;
  • Producenten van medische hulpmiddelen;
  • Ziekenhuizen;
  • Verzekeringsmaatschappijen;
  • Medische reclamebureaus;
  • Stichtingen.

Kijk ook op onze gespecialiseerde website voor meer informatie over onze medische vertaaldiensten.

Medische vertalingen van allerlei soorten teksten

Wij vertalen onder andere onderzoeksprotocollen, SPC’s, ICF’s en bijsluiters. Ook medisch-technische teksten, zoals handleidingen voor medische apparatuur, softwarehandleidingen en softwareapplicaties, zijn bij ons bekend.

Daarnaast vertalen we marketing- en productteksten, zoals catalogi, brochures, websites en patiëntendagboeken. Bovendien verzorgen wij vertalingen van formulieren, competentielexicons en reglementen voor bijvoorbeeld de hr-afdelingen van grote farmaceutische ondernemingen. Kortom, als medisch vertaalbureau zijn we bekend met alle soorten medische teksten.

Vertrouwelijkheid en consistentie

Uiteraard behandelt medisch vertaalbureau Wilkens uw teksten met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid. Voor vertrouwelijke teksten volgen wij een geheimhoudingsprocedure. Ook is het mogelijk om een specifieke geheimhoudingsverklaring op te stellen voor de duur van het vertaalproject of van uw samenwerking met ons vertaalbureau.

Voor consistent terminologiegebruik zetten we vertaalgeheugens en terminologiedatabases in. Terugkerende tekstgedeelten hoeven daardoor slechts één keer vertaald te worden en worden opgeslagen in een klantspecifiek vertaalgeheugen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in tijd en kosten bij toekomstige medische vertalingen.

Medische vertaling volgens EMA-richtlijnen

Medisch vertaalbureau Wilkens volgt voor alle medische vertalingen de toelatingsprocedures van het European Medicines Agency (EMA) en zorgt dat de vertalers zich tijdens het (medisch) vertalen houden aan deze richtlijnen. De kwaliteit van medisch-farmaceutische vertalingen wordt namelijk niet alleen bepaald door taalkundige aspecten. De juiste toepassing van Europese voorschriften en richtlijnen voor terminologie en formuleringen zijn ook van groot belang.

Kwaliteitsbewaking bij het medisch vertalen

Medisch vertaalbureau Wilkens is ISO-gecertificeerd. De ISO 9001-certificering geldt voor alle interne en externe processen en geeft u de zekerheid dat onze kwaliteitsprocedures voldoen aan strenge eisen en dat zij altijd worden toegepast.

De ISO 17100-certificering is specifiek voor vertaaldiensten en de procedures en werkwijzen die bij dit vak horen. Dit betekent onder andere dat alle medische vertalingen worden gecontroleerd door een tweede medisch vertaler of revisor, die een grondige kennis heeft van het betreffende vakgebied.

Daarnaast is Wilkens ISO 13485-gecertificeerd. Dit certificaat is internationaal erkend in de medische industrie en in de sector van de medische apparatuur in het bijzonder. De norm specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem dat gebruikt wordt door producenten van medische hulpmiddelen en bedrijven die aanverwante diensten aanbieden, zoals (medische) vertaaldiensten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de medische vertalingen van vertaalbureau Wilkens? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met één van onze accountmanagers. Zij staan u graag te woord.

Offerte aanvragen

Regulatory Affairs

Regulatory Affairs

Correcte en snelle vertalingen zijn tijdens het registratieproces voor geneesmiddelen essentieel. Wij leveren kwaliteit. En altijd op tijd.

Lees meer

Clinical Research

Clinical Research

Met snelle, adequate vertalingen zorgt Wilkens Medical Translations voor een soepel verloop van de processen rondom uw klinische studies.

Lees meer

Medical Devices

Medical Devices

Wij leveren goede vertalingen van alle documentatie voor alle klassen medical devices. Van handleidingen tot marketingteksten.

Lees meer

Medical Marketing

Medical Marketing

De specialisten van Wilkens Medical Translations leveren soepele, prettig leesbare en effectieve vertalingen van uw marketingteksten.

Lees meer